Mezoporacija ili mezoterapija bez igle je moderna tehnika koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale (mezopore) u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože.

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetičkih aktivnih supstanci, koje klasičnim nanošenjem, utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje apsorpcije aktivnih sastojaka sa 10% na 90% na dubini od 1 cm i 65% na dubini od 6 cm.

Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako i rezultate na „duže staze“ a posebno se preporučuje u tretmanima opuštene kože, bora, fleka. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju dugotrajnih rezultata.

Pozovite nas za više informacija:
011/303-5560; 064-180-1014